Visionen

Tänk dig en dag framöver då alla människor har kommit till sin rätt utifrån personliga värderingar, drivkrafter, livsintentioner, personlighet och talanger.

 

Du vaknar på morgonen med energi, vet exakt vad du kan och vill tillföra, och får massor av utrymme att göra just detta.

Och – det bästa av allt – fokuset är riktat på vad du kan tillföra, vad du vill tillföra, och det är enkelt för dig att hamna i ett sammanhang där du hamnar helt till din rätt.

 

Är det här ens möjligt?

Kanske är det en utopi att vi alla människor på planeten ska hamna där. Eller så är det inte det.

 

Vi vill i alla fall vara ett bidrag till att vi går i den riktningen, både som individer och som samhälle i stort. Vi tror att det är bra för oss alla, för vad det innebär att vara människa.

 

Se NyttJobb-metoder.se som verktygslådan som du börjar bygga med. Vi vill hjälpa dig att snabbare få napp på jobb där du verkligen kommer till din rätt. Vi är praktiskt orienterade. Vi ger hjälp här och nu, så att du kommer framåt, ett steg i taget.

 

Fast…. går det att lova att “om du gör X och Y, så får du jobbet du drömmer om”? Är det verkligen så enkelt?

Tyvärr inte. Det finns inga råd som alltid fungerar. Människor är olika. Förutsättningarna är olika. Jobb är olika. Rekryterare är olika.

 

Däremot har vi – genom erfarenhet – snappat upp en hel del saker som kraftigt tycks förbättra oddsen att lyckas. Detta vill vi dela med oss av. Dels på bloggen. Dels i boken Nytt Jobb – enklare och snabbare.

 

Skriv gärna en kommentar nedan om vad du själv brottas med i jobbsökandet just nu och vilken typ av hjälp du skulle vilja ha som skulle hjälpa dig nu när du är jobbsökande. Vilka tankar har du där? Dela gärna med dig av dem.

 

Eller kanske har du tankar om hur du, vi eller andra kan bidra på hur vi kan närma oss där där drömmen jag tog upp nyss; att alla människor har kommit till sin rätt utifrån personliga värderingar, drivkrafter, livsintentioner, personlighet och talanger.

 

Vi är glada att ha dig här. Välkommen!

 

/ Kristian Borglund, initiativtagare till NyttJobb-metoder.se

Kommentarer

 1. Ina
  Publicerat 26 april, 2012

  Så mycket intressant ni har samlat och kommer att samla på NyttJobb-metoder! Här kommer jag ofta att kika in!
  En problematik som jag varje dag möter är kopplat till den stora grupp utlandsfödda som saknar arbete. Några med fleråriga utbildningar i sitt bagage, andra utan arbetserfarenhet. Vilken erfarenhet har ni av att arbeta med denna grupp av arbetslösa?

  • Leila
   Publicerat 17 december, 2013

   Märkligt att denna kommentar har förblivit obesvarad efter mer än 1.5 år. Vittnar om att det är allt för få som vill eller kan ta sig an den frågan. Tål att tänkas på.

   Min erfarenhet är dock att det i fallet av utrikes födda handlar om båda parter, dvs både arbetssökande och arbetsgivare. Den sökande behöver och vill lära sig hur man marknadsför sin kompetens på ett attraktivt sätt och arbetsgivaren behöver lära sig att se bortom de imaginära hinder som de föreställer sig gällande den sökandes kompetens och färdigheter. Man har för lite kunskap helt enkelt. Det finns många som jobbat med detta och har kunskap om det, men tyvärr är den kunskapen främst samlad inom offentlig sektor som beroende på konjukturläge måste styra med sina resurser för att gynna olika grupper (läs nyanlända och icke nyanlända).

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst