Vågar du nätverka?

Frida Lindblom
Av Frida Lindblom
Publicerat 8 december, 2011
Kategori: Uncategorized

Efter ett av mina seminarium om nätverkande fick jag ett e-mail från en deltagare som skrev: “Jag är rätt blyg och vet aldrig vad jag ska prata om med främmande människor på nätverksträffar, är det här med nätverkande helt kört för mig då?”. Min första impuls var naturligtvis att svara något i stil med  “absolut inte” men jag förstod att det skulle inte räcka. Vad som behövdes var ju konkreta tips på hur man skulle göra! Ett av många guldkorn som jag hittade under mitt sökande tips till blyga nätverkare tänkte jag dela med mig av här i bloggen.

 

Det här med att prata med främlingar

Deltagarens e-mail gjorde mig nyfiken och jag undrade vad personen trodde att folk pratade om på nätverksträffar. Tyvärr finns det nog en uppfattning om att man måste ha något riktigt smart eller kul att komma med för att inleda en konversation med främmande människor. Det man ofta glömmer bort är att människor som kommer till nätverksträffar gör ju det av en enda anledning: Att träffa nya människor. Vad du säger för att inleda ert samtal blir då mindre viktigt, huvudsaken är att du tog första steget.

 

Någon som också har reflekterat över vad personer egentligen pratar om på nätverksträffar är Sacha Chua. Hon beskriver sig själv som en blyg nätverkare som har varit tvungen att bli bra på att nätverka genom sitt arbete. Utöver sitt jobb så driver hon en egen blogg där hon  har satt ihop en helt genial slideshare presentation med 7 enkla tips för blyga nätverkare.

 

 


 

Länge leve den blyga nätverkaren!

 

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Frida Lindblom – HR-specialist och CV-kännare
Har de senaste fem åren jobbat med att på olika sätt ge människor nya jobb och utmaningar.

“Frida är en mycket inspirerande människa med fantastiska idéer och lösningar. Frida har även varit en stor hjälp när jag sökt jobb genom att ge mycket bra och användbara tips och råd som fungerat!”
Jenny Runing, Stockholm

Hit vänder du dig för att få ut mer av Frida