Vad jag sade till ministern som kan hjälpa dig få jobb snabbare!

Cecilia Kärvegård
Av Cecilia Kärvegård
Publicerat 1 december, 2011
Kategori: Uncategorized

Du har blivit kallad till en anställningsintervju och är jublande glad, en stund tills nervositeten slår sina klor i dig. Massor med frågor och tankar studsar omkring i ditt huvud; Vad ska jag ha på mig? Tänk om jag inte kommer på vad jag ska säga? Tänk om jag har handsvett? Vad vill dom veta? Hur ska jag bete mig?. Efter en stund med alla dessa tankar så känns det hysteriskt i huvudet och du kan knappt tänka en klar tanke. Men, lugn. Det finns bra knep att ta till för att slappna av och göra den allra bästa intervjun som du kan göra.

Den här tekniken kan med fördel användas vid andra tillfällen när du behöver vara koncentrerad och fokuserad. Till exempel innan du ska ringa och söka jobb eller innan du ska sätta dig ner och skriva ditt CV.

 

“När jag coachade Erik Ullenhag, Sveriges Integrationsminister, så ville han ha tips om ett problem som jag gissar att du kan känna igen dig i: Svårigheten att hitta fokus och lugn när det betyder som mest.

 

Foto: Nathalie Kärvegård

Han berättade att han hade svårt att ladda om mellan två möten under en stressig arbetsdag. Han upplevde att när han gick från ett möte till ett annat så var han i huvudet kvar på det gamla mötet och kunde inte vara här och nu på det nya mötet som han satt i, han kände sig okoncentrerad och hade svårt med fokus.

Att kunna gå in fokuserad och lugn är lika viktigt för honom som för dig när du ska gå på anställningsintervju.

 

Om du är nervös så händer samma sak för dig som för Erik vid hans möten, du blir ofokuserad och kan inte prestera så bra som du vill och anledningen till att du och Erik får problem med fokus och koncentrationen är att andningen är begränsad.

Vid stress och nervositet andas du kortare andetag vilket får effekten att kroppen inte får tillräckligt mycket syresatt blod att pumpa runt i kroppen.

Så hjärnan får inte det syre den behöver vilket leder till att du blir okoncentrerad, får svårt att fokusera och att du plötsligt upplever att du är ”tom” i hjärnan och inte kommer på något att säga.

 

Här är 5 vinster du uppnår med hjälp av medveten andning:

 

1.    Medveten andning gör  dig lugnare och mer avslappnad

2.    Medveten andning ger dig mer energi och uthållighet

3.    Medveten andning gör dig känslomässigt stabilare

4.    Medveten andning ökar din förmåga att fokusera och prestera

5.    Medveten  andning ger din hjärna det syre den behöver för att fungera optimalt.

 

Alltså stryper nervositeten kroppens förmåga att syresätta hjärnan ordentligt vilket kan få det resultatet att du svarar sämre på frågorna du får vid anställningsintervjun vilket vore synd när det går att förebygga det. För ju bättre du gör ifrån dig på intervjun desto större är ju chansen att du får jobbet som du så hett efterlängtar. Därför är det viktigt att du kan vara fokuserad och koncentrerad på intervjun så att du utan problem kan svara på de frågor du får och ställa de frågor som du behöver ställa. När hjärnan är ordentligt syresatt så har du förmågan att vara engagerad och agera spontant och naturligt under intervjun.

 

Tipset som jag gav Erik Ullenhag:

 

Gå undan där du får vara ifred en stund.

Slut ögonen och dra ett djupt andetag, ända ner i magen så långt ner som du kan.

Släpp långsamt ut luften.

Upprepa detta tills du känner dig lugn och avslappnad, gärna ett par minuter.

 

Sätt igång och öva genast så att du lär in tekniken ordentligt. När du väl behärskar tekniken som är väldigt enkel att lära sig så kommer du att använda den automatiskt när det väl behövs.

 

Jag önskar dig lycka till med din andning!

Lijek mojeljekarne betaserc koji se koristi kod vrtoglavice i šumova u ušima u bosni i sloveniji je dvostruko jeftiniji, dok se u srbiji plaća čak 1 kuna manje i velik broj pacijenata koji ga troše redovito odlaze preko granice. Uostalom, u prodaji postoje brojni lijekovi koji mogu pomoći u borbi s neugodnim problemom i potpuno uspostaviti normalan seksualni život. Sa paprikovca kazao je da je već kaparisao. Vježbam do pet puta tjedno i tih sat vremena koje odvojim za sebe pomažu mi da se sa više energije suočim sa svakodnevnim obavezama te da sabranije pristupim životnim izazovima i problemima. Danas, generička proizvodnja viagre indija je vrlo popularna kod muškaraca.

Relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Cecilia Kärvegård – Cecilia Kärvegård - Jobbcoach, beteendevetare, föreläsare och stresskonsult. Har i 11 år coachat och inspirerat arbetssökande och arbetsgrupper till att nå sina mål.

Alltså du är ju bara för bra! Tänk att varje gång jag vänder mig till dig och du skriver något tillbaka så känner jag mig genast mycket gladare, jag kan sitta och läsa de du skriver 100 gånger om bara för att jag älskar att läsa dina ord!!
Camilla Österlöf

Medverkar i boken Cecilia är en av dem som hjälper dig till nytt jobb i e-boken Nytt Jobb - Snabbare och enklare
Hit vänder du dig för att få ut mer av Cecilia
Klokegård - Designa Ditt Liv! - Cecilias Hemsida/Blogg med Rockstjärnestatus och inspirerande tips!
Telefon: 0736-21 76 96