Tomma löften eller mål inför 2012?

Tommy Elofsson
Publicerat 26 december, 2011
Kategori: Uncategorized

Har du satt upp mål inför 2012? Mål som du tänkt igenom noga och verkligen vill uppnå? Ja, då är du säkert i gott sällskap. De flesta har nyårslöften eller mål inför ett nytt år. Ett årsskifte kan ju vara ett sådant där härligt avstamp till en positiv förändring i livet och karriären. En förändring som du kanske till och med längtat efter länge. Men… långt ifrån alla mål blir uppfyllda. Trots att det är tidsbestämda, tydliga mål, som både är motiverande och realistiska. Alltså inte tomma nyårslöften. Ändå är det så många av dessa mål som aldrig blir verklighet. Har du funderat på varför? Svaret är lika självklart som enkelt.

Man har helt enkelt inte tänkt igenom vad det innebär att bestämma sig för något man verkligen vill. Då finns det stor risk att man aldrig når det man längtar efter i arbetslivet.

—-
Så vad är då lösningen? Det finns säkert flera. Men här ska du få ett enkelt recept som hjälper dig att gå från dröm till verklighet i karriären. Svara på dessa tre enkla frågor så kommer du att nå dit du vill eller uppnå det som är rätt för dig just nu.

–          

1. Vad krävs av dig för att nå dit du vill?

Fundera på vad som kommer att krävas av dig för att nå dit du vill. Det låter kanske självklart, men vissa saker är så självklara att vi inte gör det. Ett nytt jobb som innebär karriärbyte kan till exempel i sin tur innebär att du behöver flytta eller utbilda dig. Att förverkliga en dröm om att starta eget kan innebära stora risker och mycket obetalt jobb. Hur viktigt är det här målet för dig? Vad det är värt för dig att nå dina mål? Skulle du ångra dig om du väntar för länge? Vilka risker när du beredd att ta? Hur lång tid får det ta? Vad får det kosta?

–                                                                  
De här frågorna för oss oundvikligen in på nästa fråga.

 –

2. Är du beredd att göra vad som krävs för att nå dit du vill?

Om du inte är beredd att göra vad som krävs. Byt mål! Det är helt ok. Livet handlar om val och konsekvenser av dessa val. Välj till 100 % vad du än väljer. Förbered dig på att göra det som behövs för att nå dit du vill eller välj något annat med mer – för dig – rimliga uppoffringar. Ibland kan det vara något du är mindre motiverad för som bättre passar in i ditt livspussel för tillfället och som totalt sett skapar en bättre livsbalans.


Men innan du stoppar undan dina drömmar vill jag provocera dig något med en tredje fråga.

—    

3. Vad är hinder och vad är ursäkter?

Om du har ett mål som innebär karriärbyte, eget företag eller på annat sätt en personlig utveckling, så kommer du att få oförutsedda hinder på vägen. Det ingår helt enkelt i resan. Hindren kan vara exempelvis ”för tuff konkurrens”, ”fått många nej”, ”fick inget starta eget-bidrag”, ”min samarbetspartner drog sig ur”, ”Det är lågkonjunktur”, ”finns ingen utbildning där jag bor…”, ”har inte hunnit med att…”, ”fick inte utbildningen betald av Arbetsförmedlingen”, ”tar för lång tid att plugga”, ”för jobbigt att…”, ”för dyrt att…” etc.

— 
En del av hindren kan vara relevanta hinder och som då helt enkelt innebär att du behöver välja ett annat mål, i alla fall just nu. Men påfallande ofta är hindren bara förklädda ursäkter, så se upp! Till exempel är det få saker som du kan avfärda som ”för dyrt” på lång sikt. Vad behöver du då göra idag för att skapa resurserna du behöver? Ge inte efter för något hinder utan att först backa tillbaka till fråga 1; ”Vad är du beredd att göra..?”

 —      

Dags att skapa ett “gott nytt år”, 2012!

Så undvik tomma löften-fällan och låt starten på det nya året bli en ny start för dig. Om inte du styr över ditt liv så kommer någon annan att göra det åt dig. Dra ett streck i sanden och bestäm dig för vad du är beredd att göra för att 2012 ska bli året då du verkligen blommar ut på riktigt. Alla vinner på att du gör det du vill och brinner för. Och om inte nu, så när? Välj ett mål redan idag och gå igenom de tre enkla frågorna ovan. Nu har du chansen att bokstavligen skapa ett ”gott nytt år”!

——-

PS. I min tidigare blogg från 25 november får du tips på hur du hittar fram till det du verkligen vill.

Topas gmbh informiert über den rückruf von etwa 9793 mg 714 kapseln. Deine schlafqualität optimiert hast, solltest du den menschen die impotenz hier klicken erst nach monaten. Phuket flucht, kampf, totstellen verstärken rezeptfrei per viagra tagebücher nachnahme kaufen.

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Tommy Elofsson – Tommy Elofsson - Beteendevetare och certifierad coach. Driver företaget Mentor AB och har utvecklat det webbaserade programmet Självcoaching.

Tommy hjälpte mig att se målet av en ljus framtid trots min höga ålder. Han är en engagerad och pålitlig coach som jag i allra högsta grad rekommenderar.
Rebecca Larsson, klient

Hit vänder du dig för att få ut mer av Tommy
Mentor AB - Utbildningsföretaget där Tommy är VD
YouCoach.se - Inspiration, motivation och coaching via webben
Telefon: 073-182 57 41