Se behoven och skapa jobbet

Sabina Dernelid
Av Sabina Dernelid
Publicerat 14 juni, 2012

Ett arbete är ett behov. Ett företag, en kommun eller en myndighet har behov av hjälp och söker efter någon som kan hjälpa. Det är ofta mycket fokus på hur många lediga tjänster som finns, men de tjänster som finns är egentligen bara de behov som redan upptäckts vilket innebär att det finns många fler att upptäcka.

Samhället förändras snabbt och nya behov uppstår hela tiden. Idag är det många behov som aldrig riktigt hinner bli definierade innan någon hinner uppfylla dem. Att stå vid sidan och vänta på att ett behov ska upptäckas/en tjänst ska bli ledig kan ta tid och när det väl har hänt kan det snabbt förändras.

 

Så fråga dig själv, var vill du jobba och med vad vill du jobba. Inom vad har du kompetens och vilka olika unika styrkor kan du kombinera för att fylla ett behov. Desto mer unik din sammansättning av styrkor och kompetens är, desto färre har du att konkurera med. Vill du ligga steget före? Omvärldsbevaka inom det område/den bransch du vill arbeta.

 

Så börja med att ta reda på vad du vill. Nischa dig och fokusera. Håll dig nära de människor och företag som handlar om det du vill göra och snart upptäcker du vilka behov de har. Desto mer genuint intresserad du är av det du bevakar, desto lättare blir det att se behov och möjligheter att fylla dem.

Relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Sabina Dernelid – Rekryterare med fokus på sociala medier. Coachar och ger rådgivning åt blivande egenföretagare. Brinner för att varje person ska hitta och använda sin talang.

Hit vänder du dig för att få ut mer av Sabina
http://www.adsteam.se - rekrytering och sociala medier
Telefon: 0739 - 39 82 20

Kommentarer

 1. Catarina
  Publicerat 14 mars, 2014

  Det skrivs så ofta, använd dina kontakter, be en vän osv. Men när man inte har vare sig, vänner, kontakter, man eller jobb, hur orkar man då, jag har försökt över ett år, men jag lyckas inte få något jobb och vill man ta till hjälp så kostar det pengar och det vi arbetsökande inte har gott om är just pengar.

  Nu låter jag väldigt negativ, men jag tränar, promenerar och gör sånt jag gillar samt fortsätter att skriva ansökningar, men jag tror inte längre att de kommer att ge mig något, det svåra för mig är nog intervjuerna, det är ju där jag aldrig kommit vidare.

  Så hur gör en sådan som jag innan jag bryter ihop

  /Ledsen

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst