Så blir ditt CV sökbart i CV databaserna!

Monika Grahn
Publicerat 5 december, 2011
Kategori: Uncategorized

I dag finns det väldigt många tips och trix för hur ditt CV ska se ut, hur du ska ställa upp det osv. men mindre om hur du gör ditt CV sökbart i databaser.

De flesta större rekryterings- och bemanningsföretagen har en väldigt stor CV databas och söker alltid i databasen vid varje ny tjänst. Därför är mitt första tips till dig att alltid och då menar jag alltid vara aktiv på alla de sajter/företag du har valt ut som intressanta för dig/ för en ny roll.

 

Lite information som är viktig för dig att veta, men som man sällan tänker på som enskild kandidat.  Är CV databasen uppbyggd så att det är sökbart både på dina rubriker som du skriver in när du registrerar dig, eller är det sökbart även på orden i ditt CV? Har du registrerat ditt CV för länge sedan, så kan det vara svårt att hitta dig, då flera tusen efter dig har registrerat sig med samma typ av sökord och du kommer därför långt ner på söklistan av CV:n.

Listan kan som sagt var göras lång på vad du bör tänka på när du lägger in ditt CV på olika/utvalda databaser.

 

Frågan är: Hur hittar de just ditt CV?

 

Här kommer några handfasta tips och trix som gör det lättare för just ditt CV att synas!

 

  • Använd nyckelord som matchar både dig och de tjänster du vill ha. Upprepa därför ord som du vill vara sökbar på: är du Financial Controller, skriv då just detta, inte enbart ekonom, eller controller, utan just Financial Controller i ditt CV på ett flertal ställen.
  • Förutsätt inte att ditt CV är sökbart även på orden i ditt CV. Se till att fylla på med sökbara ord som stämmer överens med dig. Ofta får du kategorisera dig själv, tänk då på att göra flera olika val, det ökar dina möjligheter betydligt.
  • Var konkret! Kom ihåg att vara så konkret som möjligt och gör ett specifikt CV för just CV- databaser. Ibland är även orden i ditt CV sökbara, så tänk då på att alla ord är sökbara. T.ex. om du skrivit in en referens och dennes titel (VD) så kommer ditt CV att dyka upp varje gång någon söker på just: VD.
  • Ta bort det som är inaktuellt, t.ex. ta bort om du hade en receptionisttjänst för 10 år sedan, men inte vill arbeta med det i dag. I annat fall kommer ditt CV att dyka upp varje gång de söker just en: receptionist.
  • Logga in ofta, då hamnar du högt upp på listan. Du kan hamna långt ner på söklistan om det är en stor CV databas och därför är det än viktigare att logga in ju större CV databas det är.
  • Sök aktivt tjänster som kommer ut på sajten. Gå in med jämna mellanrum på de sajter och CV- databaser du registrerat dig, hittar du intressanta tjänster, sök dessa aktivt! Annars finns risken att de missar just DIG om du inte varit aktiv på ett tag.

 

 

 

 

Jag vill att du lägger in ditt CV på minst 5 olika sajter där du vet att det kan finnas tjänster som passar dig och följ mina råd. Återkoppla till mig hur det gick, vilket jobb du fick eller om du har några funderingar! Lycka till! Chanserna till jobb ökar betydligt om du är aktiv på CV-databaserna.

 

 

Jag jobbade under många år som säljare med i princip enbart provisionslön… Folk sa att jag var galen, men jag tjänade bra och trivdes. Det som drev mig framåt var att vid varje nej, tänka att jag då kom närmare ett JA! En enkel men lika genial devis.. så för varje nej du får på en tjänst, kommer du närmare ett ja och ett nytt jobb! Kom alltid ihåg detta, även om vägen kan tyckas lång många gånger.

 

Pastile pentru erectie romaniafarmacie susținută și sănătoasă și a crescut potenta sexuala si libidoul. Jador, panică în aeroport au chemat salvarea pentru. În același timp, practic nu există nici un efect nociv asupra tractului gastrointestinal în timpul utilizării medicamentului. Cu toate acestea, este important să cumpărați de la o sursă de renume pentru a evita medicamentele contrafăcute și cele potențial periculoase.

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Monika Grahn – Rekryterare/ Executive Search/Head hunter, kärt barn har många namn. Rekryterar är mitt yrke, mitt kall, min passion! Har jobbat med detta under större delen av 2000-talet. Studerar nu till gestaltterapeut, allt för att göra mötet med kandidaterna så bra som möjligt. Jag ser människan bakom CV:t.

Jag har varit med i många rekryteringsprocesser, men aldrig någonsin blivit "sedd" och bekräftad som jag blivit av dig, av er. Ni har behandlat mig personligt, jag har blivit respekterad och bekräftad. Ni har hjälpt mig genom hela processen och det tackar jag dig för. Du har fått mig att se mig som den jag är, jag har vågat visa vem jag är och det kommer jag alltid att ha med dig! Tack för en fantastisk process.
Kandidat i ett uppdrag till: CFO på nordisk basis till internationellt läkemedelsbolag.

Hit vänder du dig för att få ut mer av Monika
www.carpenova.se - Rekryteringsbolaget där Monika är Executive Searchkonsult