Peppa dig själv med hjälp av stärkande ord

Victoria Waltenberg
Publicerat 24 mars, 2012

När du är på jakt efter nytt jobb, oavsett om du har eller inte har ett jobb idag, kan ditt självförtroende gå upp och ner. Det finns en hel del bra tips i vår blogg om tankemodeller och strategier för att nå dina mål, hålla energin igång och öka ditt självförtroende. Här vill jag dela med mig av en dikt och några affirmationer som jag hoppas du kan ha glädje av.

Nelson Mandelas tal

 

Jag fick med mig denna dikt när jag var på en utbildning och då hänvisades ursprunget till ett tal som Nelson Mandela höll. Efter lite efterforskningar stämde det inte riktigt. Hur som helst tycker jag den kan ge styrka och hopp.

 

”Vår djupaste rädsla är inte att vara otillräckliga.

Vår djupaste fruktan är att vi är omåttligt kraftfulla.

 

Det är vårt ljus, inte vårt mörker som skrämmer oss mest.

 

Vi frågar oss själva: Vem är jag, som tror mig vara briljant, storslagen, och talangfull?

Om du inte är det, vad är du då?

 

Du är ett barn av Gud. Att du leker liten förbättrar inte världen.

 

Det är ingenting upplyst med att förminska dig så att andra inte ska känna sig osäkra i din närhet.

 

Vi föddes till att manifestera Guds härlighet som är i oss. Den är inte bara i några av oss. Den är i oss alla.”

 

 

Dikten är skriven av Marianne Williamsson. Om den lästes av Nelson Mandela eller inte kanske är mindre viktigt.

 

Låt affirmationer hjälpa dig omedvetet

 

Om du söker på affirmationer på Internet lovar jag att du kommer att hitta en hel del som du kan inspireras av. Varför inte skriva upp några du tycker passar dig riktigt bra som du sätter upp på en plats där ofta kan se dem? De kommer att påverka dig omedvetet. Här kommer några exempel:

 

– Mitt självförtroende blir bättre och bättre för varje dag

– Idag skapar jag mig en riktigt bra dag

– Jag är pigg, stark och energisk

– Jag gör alltid mitt bästa

– Jag tar hand om mig själv på bästa sätt

– Jag håller mina tankar fokuserade på de resultat jag vill uppnå

 

Har du någon dikt, affirmation eller annan text du läser (eller lyssnar på) för att ge dig själv mer självförtroende, styrka, hopp och energi? Fyll gärna på med dina tips till våra läsare!

Relaterade inlägg

 • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Victoria Waltenberg – Rekryteringskonsult som hjälper företag när de ska anställa tjänstemän. Ca 15 års erfarenhet av bemanning och rekrytering. Coach med särskild inriktning på jobb och karriär. Har varit CV-granskare för privatpersoner och medlemmar till ett fackförbund.

Hit vänder du dig för att få ut mer av Victoria

Kommentarer

 1. Arbetssökande
  Publicerat 14 maj, 2012

  Det skrivs en rad intressanta artiklar här på bloggen men något som delvis glöms bort är att man som arbetssökande ofta är ganska ensam och ofta utan tillräckligt stöd i sitt arbetssökande.

  Jag är själv högutbildad och avser inte CV-kurser på AF eller en allmän diskussion med en AF-handläggare ett par gånger på ett halvår utan om konkret stöd och peppning.

  Artiklar och bloggar kan kännas upplyftande för stunden men har man varit arbetslös en längre tid så ser jag inte att självkänsla, självförtroende och motivation kan byggas genom att läsa artiklar eller bloggar.

  Den coachingverksamhet som finns via AF är med all rätt kritiserad då den allt som oftast inte leder fram till jobb och inte heller är tillräckligt individanpassad för att den enskilde ska känna tillräckligt stöd. Det finns många exempel på sådana situationer.

  Bloggen borde utvecklas till en plats för arbetssökande att skaffa mentorer och samarbetspartners i sökandet efter jobb. Att man inom sin bransch kan söka personer som aktivt jobbar och är kunniga inom en bransch och som aktivt kan tipsa om vägar framåt.

  Att bli överhopad med tips i ett läge där man sitter ensam framför sin dator och har sökt jobb i många månader ser inte jag innebär speciellt mycket stöd.

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst