”Nä, jag e int bitter” Kasta av dig ”offerkoftan” och kom igen!

Monika Grahn
Publicerat 10 februari, 2012
Kategori: Uncategorized

Hur du tar dig vidare när du fastnat i ”tycksyndommig-träsket”
Det synd om dig, du har sökt flera jobb, som vore det självklart att du skulle få dem.
Det står till och med ditt namn på tjänsterna! DU är helt enkelt perfekt för jobbet och ändå så går du inte vidare, du kanske inte ens fick komma på intervju, kort sagt: du fick inte jobbet!
Då är det lätt att hamna i träsket…. Och sjunka djupt ner med offerkoftan på sig…


Inget går som du vill…… ingen vill ha dig, ingen tycker om dig…du är helt värdelös, oduglig och överflödig…..

Det kan kännas befriande att tycka synd om sig själv, till och med att inte vilja förstå varför de inte valde dig, när du ändå fick så bra kontakt med intervjuaren under intervjun, då det bara är två kandidater kvar och du har en sån bra känsla när du går därifrån. Du vet att dina referenser är bara toppen, så inget kan gå fel! Ändå fick du inte jobbet…
Det är ett svårt läge, enkelt att falla ner i ”tycka-synd-om-träsket” och jag kan förstå det, det är ibland tufft och tom orättvist, men livet är inte alltid rättvist emot en.
Det viktiga är att du inte fastnar där och tar med dig det i nästa ansökan, under nästa intervju!

 

Vaddå ryck upp mig? Jag har det svårt! Det är tufft att bli avvisad gång på gång!
– Ja, så kan det vara, men det som händer om du stannar i den    känslan är att du även förmedlar det till rekryteraren.

 

Jag är inte bra, kompetent nog- det är synd om mig!
– Det är du, men de tjänster som du söker ska ligga på din nivå som du känner att du klarar av och har kompetens för. Bra att definiera det, för ett problem kan vara att du söker för höga tjänster, eller tjänster som ligger under din nivå. Gör du detta kan det vara svårt att ta sig vidare i rekryteringarna.

 

• Jag är ju perfekt för de jobben jag söker, är alla som anställer ”dumma i huvudet”? Varför ser de inte min kompetens?
– Du är bra, men det du sällan och aldrig får veta är dina ”konkurrenters” erfarenheter och kompetens. Är det populära jobb är det många som söker och du kan räkna med en riktigt tuff konkurrens. Fundera på att hitta andra vägar för att nå ditt drömjobb. Ta dig in på en nivå under för att jobba dig upp, alt studera det du behöver för att bli BÄST för de tjänster du verkligen vill ha.

 

• Jag ger upp, nu har jag sökt massor av jobb och ingen vill ha mig!
– Det känns tufft och motigt, men det gäller att vara ihärdig och uthållig för att nå sina mål. Titta på och lär av elitidrottarna och hur många år/massor av timmar varje vecka de lägger ner för tävlingarna som kanske varar alltifrån några sekunder till några minuter. Det gäller att träna, träna och träna lite mer för att nå sina mål.

 

Låt dig inte nedslås av nederlag, det kommer nya chanser, se det som bra träningstillfällen när du inte når ända fram

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Monika Grahn – Rekryterare/ Executive Search/Head hunter, kärt barn har många namn. Rekryterar är mitt yrke, mitt kall, min passion! Har jobbat med detta under större delen av 2000-talet. Studerar nu till gestaltterapeut, allt för att göra mötet med kandidaterna så bra som möjligt. Jag ser människan bakom CV:t.

Jag har varit med i många rekryteringsprocesser, men aldrig någonsin blivit "sedd" och bekräftad som jag blivit av dig, av er. Ni har behandlat mig personligt, jag har blivit respekterad och bekräftad. Ni har hjälpt mig genom hela processen och det tackar jag dig för. Du har fått mig att se mig som den jag är, jag har vågat visa vem jag är och det kommer jag alltid att ha med dig! Tack för en fantastisk process.
Kandidat i ett uppdrag till: CFO på nordisk basis till internationellt läkemedelsbolag.

Hit vänder du dig för att få ut mer av Monika
www.carpenova.se - Rekryteringsbolaget där Monika är Executive Searchkonsult

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst