Boken “Nytt Jobb – enklare och snabbare”

 1. Så här kan e-boken “Nytt Jobb” hjälpa dig att få löst din jobbsituation

  I den här e-boken får du unik hjälp.
  Erfarna rekryterare, personalansvariga och karriärcoacher avslöjar exakt hur du undviker misstagen som gör att många (även talangfulla personer med lång erfarenhet) “fastnar” i jobbsökandet, och vilka enkla förändringar du kan göra för att bli kallad till fler jobbintervjuer och bli erbjuden jobb som verkligen passar dig, där du kommer till din rätt och trivs.

  Oavsett om du är helt utan jobb just nu, eller letar efter ett nytt, förkortar du din väg fram till ditt nya jobb när du har tillgång till de konkreta råden i boken. Eftersom boken är en digital pdf-fil får du tillgång till den direkt. (Scrolla längst ner på sidan).

KAPITEL 1: För dig som är utan jobb just nu: Ta hand om din oro och frustration

Om vi inte tar hand om vår oro och frustration minskar vår motivation, energi och självkänsla. Vi riskerar också att bli deprimerade och förlora fotfästet och tron på oss själva.

I denna betalversion av “Nytt Jobb” lär du dig att hantera dina nuvarande känslor så att du orkar ta initiativ, ringa betydelsefulla samtal och skriva vassare ansökningar. Ur innehållet, bland annat:

 • Vad du kan göra när det är som tyngst för att inte falla ner i mörkret. Strategier, tankemodeller och konkreta tips.
 • Hur lång tid tar det innan du får ett nytt jobb? Lär dig strategin som hjälper dig att hantera ovissheten.
 • Tre tekniker för att tackla alla ”nej” och andra tunga motgångar i jobbsökandet.
 • En enkel morgonrutin som kick-startar din dag, så att du kommer på bättre humör, får mer kraft och utstrålning.

KAPITEL 2: Strukturera dagarna för mer fokus – och mindre ångest

Om vi inte får struktur och fokus i vårt jobbsökande flyter dagarna lätt ihop. Det känns som att vi söker jobb HELA TIDEN, även på kvällar och helger. Vi känner oss aldrig lediga och förlorar förmågan att fullt ut njuta av, och vara närvarande i, våra relationer.

I denna betalversion av ”Nytt Jobb” lär du dig att skapa en egen jobbsökar-struktur som leder till att du får mindre ångest OCH får mer gjort på dagarna …. bland annat:

 • Hur du kan lägga upp dina dagar så att allt det du ska göra blir gjort på halva tiden.
 • 7 steg du kan följa för att hinna utveckla dina relationer på Facebook utan att tappa energi och tempo på dina andra jobbsökar-aktiviteter.
 • Vad Brian Tracy, en av världens ledande auktoriteter på personligt ledarskap, svarade när jag frågade honom om hur man undviker att smita undan från det som man måste göra (till exempel söka jobb i stället för att fastna framför tv:n).
 • Uppskjutarsjukan leder till att hela jobbsökandeprocessen tar evigheter. Här är en 7-stegsmetod för dig som ofta skjuter upp viktiga delar i ditt jobbsökande: cv-skrivandet, spontanansökningarna, uppföljningssamtalen och så vidare.
 • Hur du unnar dig att känna dig ledig på kvällar och helger – utan att få ångest över allt du borde ha gjort.
 • Ett sätt att organisera dina cv:n och ansökningar så att du har kontroll på vad du har gjort, och slipper ägna massor av tid åt att leta när du behöver dem.

KAPITEL 3: Bli mycket tydligare med vad du vill

Hur lätt är det att träffa rätt i jobbsökandet om vi känner oss osäkra på vad vi siktar mot? Hur mycket motivation har vi om vi söker jobb bara för att få ett jobb? Ju diffusare vår måltavla är, desto sämre resultat får vi i jobbsökandet.

I denna betalversion av ”Nytt Jobb” lär du dig att vässa din blick för vad du egentligen söker, vilket gör dig mer attraktiv i arbetsgivarnas ögon. Du får också fram mer passion och engagemang, vilket är rena vitamininjektionen för din motivation. Ur innehållet:

 • En kort fråga som är en ögonöppnare för de flesta, och som kan ge dig ett helt nytt perspektiv på din framtid och vad som är möjligt för dig.
 • En övning du kan göra på ett vitt papper för att bringa klarhet när du velar mellan olika vägar framåt.
 • En lekfull metod som en fyrabarnsmamma i Mariestad använde som ledde till att hon kunde lämna sin egen förvirring och förtvivlan bakom sig, och bli klar över vad hon verkligen vill i karriären (vilket sedan snabbt blev uppfyllt).
 • En intervju med en man som kan inspirera dig att tänka i nya banor (han får inkomster från nio olika håll)
 • En lösning för dig som skulle vilja starta eget, men oroar dig för ekonomin.

KAPITEL 4: Gör det lätt för andra att förstå vad du kan bidra med

ATT vi har kompetens och erfarenhet räcker inte. Vi måste ”översätta” det vi kan och vill på ett sätt som låter attraktivt i arbetsgivarnas öron. Annars riskerar vi att aldrig få jobben vi söker.

Med den hjälp du får i denna betalversion av ”Nytt Jobb” blir det lättare för rekryterare och andra att förstå vad du kan bidra med. Ditt värde på arbetsmarknaden mångdubblas, du får fler intervjuer och gör större intryck – och du matchas enklare till jobb som du verkligen skulle trivas med. Ur innehållet:

 • Hur du kan ”plocka itu” din livshistoria och upptäcka de saker som får rekryterarna att fastna för dig.
 • Hur ÄKTHET attraherar arbetsgivare som aldrig förr – och hur du får fram din egen äkthet.
 • En vd i juristbranschen avslöjar vad som gör en jobbkandidat oemotståndlig.
 • Vad du kan säga på 60 sekunder som gör dig mer attraktiv i arbetsgivarens ögon.
 • Ett litet knep för att sticka ut från mängden, så att du inte blir placerad i den grå massan.
 • Ett misstag som många gör, som diskvalificerar dig från att få det jobb du vill ha.

KAPITEL 5: Odla ett hjälpande kontaktnät – online och offline

Utan ett kontaktnät av människor som kan hjälpa dig på olika sätt i jobbsökandet blir det ytterst svårt att få jobb. Bara 12 procent av alla jobb tillsätts numera via annonser i tidningar, på internet eller via Arbetsförmedlingen.

I denna betalversion av ”Nytt Jobb” lär du dig att odla nya kontakter och att maxa värdet av dem som du redan har. På så sätt får du fler tips om jobb och namn på personer att kontakta, vilket leder till att fler dörrar öppnas och att du ser fler möjligheter. Ur innehållet:

 • Bli av med din ”Be om hjälp-rädsla” en gång för alla (de här teknikerna är särskild avsedda för dig som ibland slå ifrån dig andras utsträckta händer med kommentarer som ”Tack vad snällt, men jag tror jag klarar det själv!”).
 • Så får du andra att VILJA hjälpa dig och av hela sina hjärtan tycka att det är roligt att vara delaktiga i ditt jobbsökande.
 • 3 steg för att stärka förtroendet i alla dina relationer, inklusive de rekryterare du har kontakt med, så att du upplevs som en klippa – ett starkt kort på jobbmarknaden.
 • Hur du väljer ut dina jobbreferenser, och hur du behöver utveckla relationerna med dessa personer så att de hjälper, och inte stjälper, dina chanser att få jobb när rekryteraren ringer.
 • Hur du gör Facebook till ett kraftfullt verktyg i jobbsökandet, där du får ett ”powerteam” som hjälper dig att få jobb enklare och snabbare.
 • Hur du kommer igång med LinkedIn, världens största renodlade karriärnätverk på webben – och hur du drar nytta av det för att få jobb.
 • Ett löjligt misstag (som alldeles för många gör) som leder till att du kanske får hjälp en gång, men inte fler – och olika sätt att förhindra det.
 • Hur du vågar ta kontakt med nyckelpersoner som du inte känner personligen, men som verkligen skulle kunna hjälpa dig med namn, idéer, kunskaper: det kanske är stjärnorna i din bransch, högt uppsatta personer, eller personer som du imponeras av.

KAPITEL 6: Fånga jobben som inte utannonserats

Som sagt, bara 12 procent av alla jobb tillsätts numera via annonser i tidningar, på internet eller via Arbetsförmedlingen. Om vi inte fångar upp jobben som aldrig utannonseras tvingas vi stånga oss blodiga i konkurrens mot hundratals andra kandidater.

I betalversion av ”Nytt Jobb” lär du dig att sätta igång din inre lediga jobb-radar, så att du upptäcker lediga jobb i ett tidigt skede, innan de utannonseras. Då slipper du den hårdaste konkurrensen och får enklare tjänster som du verkligen vill ha och passar för. Ur innehållet:

 • En ofta bortglömd arbetsmarknad är de hundratusentals småföretagen. Så här hittar du dem, så här kontaktar du dem.
 • 3 steg för att få fart på dina spontanansökningar.
 • Vad du kan säga när du får svaret ”jag har inte tid att ta emot personliga möten”.
 • Vad du kan säga när du ringer upp bemanningsföretagen för att sälja in dig för jobb som inte har utannonserats och som dessutom visar att du är på hugget.

KAPITEL 7: Skapa en relation med rekryterarna som leder till jobb

Den relation som skapas med rekryterarna kan antingen krossa våra chanser att få jobbet eller ge oss en gräddfil fram till tjänsterna vi vill ha. Om vi struntar i hur vi möter rekryterarna är risken stor att vi försvinner i den stora högen.

I betalversion av ”Nytt Jobb” lär du dig att skapa relationer med rekryterarna som drastiskt ökar dina chanser att få komma på intervju OCH samtidigt få hjälp att nå hela vägen fram till jobb som känns intressanta för dig. Ur innehållet:

 • Hur du kommer över rädslan att använda telefonen så att du lättare kan initiera en personlig kontakt med bemanningsföretag och arbetsgivare.
 • 3 saker du kan säga när du ringer upp rekryterare utan att låta töntig.
 • Vad du kan tänka på, och absolut undvika, när en arbetsgivare vill göra en intervju via telefon så att du inte slarvar bort din chans.
 • Hur du undviker att bli sedd som jobbtiggare, som gör dig lika ocharmig som en desperat man eller kvinna på krogen.

KAPITEL 8: Skriv ansökan och CV som tar dig till jobbintervjun

Nästan alla jobbansökningar åker raka vägen i papperskorgen . Det tar normalt bara 5-10 sekunder att avgöra om en ansökan kommer att rensas bort direkt – och detta oavsett hur många i timmar, eller dagar, vi har slitit framför datorn för att få ihop ”en bra ansökan”

I betalversion av ”Nytt Jobb” lär du dig att skapa formuleringar som träffar rätt i hjärtat på den som läser. Andra som har lärt sig den här konsten har brutit sina mönster av flera månaders tröstlöst jobbsökande, har fått komma på fler jobbintervjuer och fått de erbjudanden de har längtat efter. Du lär dig bland annat:

 • Hur du undviker att ditt CV och ansökningsbrev upplevs amatörmässigt.
 • Ett litet trick som hjälper dig att se din jobbansökan ur rekryterarens perspektiv (det ökar drastiskt dina möjligheter).
 • 3 strategier, från tre olika experter, om hur du undviker de värsta designmissarna som leder till att rekryterarna sorterar bort dig innan de ens har läst innehållet.
 • Checklista: Kolla ditt första utkast med dessa 15 frågor så att du säkerställer ditt CV och personliga brev – så att allt jobb med att skicka in alla papper är i onödan.
 • En liten fras du kan skriva i slutet av ditt personliga brev som arbetsgivare som gör att du slipper ”jag vet inte vad som händer med min ansökan”-ångesten.
 • 3 knep från reklamvärlden som gör din ansökan ännu hetare så att din ansökan undviker att bli så ointressant att den sorteras bort.
 • Varför floskler som ”socialt kompetent” inte fungerar när du söker jobb – och vad du kan göra åt det.
 • Tre ord som många skriver när de mejlar in sitt CV som tyvärr ofta leder till att rekryterare kastar mejlet i ren frustration.
 • Proffsfotografen avslöjar: Så tar du en CV-bild som ser proffsig ut med din egen lilla digitalkamera eller iPhone.

KAPITEL 9: Lyckas i den mest avgörande stunden: på jobbintervjun

Jobbintervjun är en pressande situation i gränslandet mellan å ena sidan ofantlig lättnad och glädje …. å andra sidan fortsatt oro, ångest och frustration. Vår förmåga att hantera denna ödesstund är ofta helt avgörande för om vi får tjänsten eller om vi måste tillbaka till ruta ett igen i jobbsökandet.

I denna betalversion av ”Nytt Jobb” lär du dig att drastiskt öka chanserna att lyckas när det gäller som mest, bland annat:

 • Lär dig konsten att vara så närvarande i intervjun att rekryteraren omedelbart får en bra känsla för dig.
 • 27 frågor som du kan ställa på intervjun för att visa ett ännu större intresse för tjänsten och företaget, och bli den mest attraktiva kandidaten.
 • En enkel metod för att locka fram de sidor hos dig själv som gör dig intressantare för arbetsgivaren.
 • Ett socialt beteende som fungerar bra när du träffar kompisar och dina föräldrar, men som leder till att du lätt blir diskvalificerad på intervjun.
 • Var går gränsen mellan att vara jobbigt skrytig och härligt slagkraftig på intervjun? Gå inte på någon intervju innan du har läst det här avsnittet i boken.
 • Ett misstag som många jobbkandidater gör i slutet av intervjun utan att tänka sig för, men som får rekryteraren att tvivla om du är rätt person för jobbet.
 • 3 frågor som nästan alltid ställs – och vad du kan svara.

BONUS #1: “Att vara jobbsökare”

“Att vara jobbsökare” är en ocensurerad bild av den tillvaron vi kan uppleva när vi söker jobb.

Människor från runt om i Sverige delar med sig personliga tankar och upplevelser i jobbsökandet. Medverkar i denna ögonöppnande e-bok gör:

 • Människor som står helt utan jobb just nu
 • Människor som har jobb och som söker nytt

BONUS #2: “De 15 hetaste karriärtipsen i världen”

Mer än 5 000 läsare har hittills boostat sig själva med “De 15 hetaste karriärtipsen i världen”. Responsen har varit överväldigande sedan den här e-boken kom ut i sin första upplaga 2010.

 • När du tillämpar de 15 strategierna i boken höjs ditt attraktionsvärde på jobbmarknaden – inte bara nu, i utan flera år framöver.
 • Det är INTE jobbsökarmetoder det handlar om här (dem har du samlade i “Nytt Jobb – enklare och snabbare”), utan innehållet handlar snarare om de nya vägarna att förhålla sig till vardags för att få mer medvind i karriären, och i livet i stort.
  Så vad kostar det här…? En hel förmögenhet? Nej….
  Du får ALLA tre e-böckerna till priset …
  200 kr, inklusive moms

(fakturaavgift på 50 kr tillkommer)

Betala mot faktura här