Hur i hela världen fick den här kvinnan sitt jobb? Här är 3 teorier …

Kristian Borglund
Av Kristian Borglund
Publicerat 29 januari, 2013

 

Vi kan bara gissa. Här är tre teorier…

1. Chefen är spelmissbrukare

På jobbintervjun berättade denna härligt öppenhjärtiga, varma och charmerande kvinna om sin passion för patiens ”på fritiden”. Just då glimrade det till i chefens ögon. Han tänkte ”om jag anställer henne kan det bli många ljuvliga kvällar med kortlek, rupies, chai och hembränt”. Och vem vet, det är kanske precis vad som händer utanför arbetstid? Och kanske är det så att kvinnan vinner varje gång?

 

2. Hon blev sponsrad

En stor forskningsstudie vid Yale University är i färd med att utforska hur olika befolkningsgrupper reagerar på väntetider och låter placera den här kvinnan i olika miljöer. Den här bilden är tagen vid experimentet i Indien. Nästa gång ska hon utlokaliseras som lokförare på SJ i Sverige. Eller om det redan har skett. Det är oklart.

 

3. Hon är en supertalang

Trodde du verkligen att kvinnans jobb är att betjäna dem som står i kön? Nej, nej, det är precis tvärtom. Ledningsgruppen har just beslutat att drastiska åtgärder krävs för att attrahera nya kunder. Strategin de bestämde sig för är densamma som desperata krogar i Sverige ibland tillämpar: ”Låt oss skapar kö utanför entrén för att ge bilden av att vara det hetaste stället i stan”. I själva verket blev kvinnan headhuntad tack vare sitt starka personliga varumärke som köbildare.


Relaterade inlägg

 • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Kristian Borglund – Initiativtagare till Nytt Jobb. Jobbredaktör på tidningen Metro. Huvudförfattare och redaktör för "Nytt Jobb-boken"

Kristian släpper fram andra människor, ser outnyttjade talanger och kopplar ihop olika idéer med varandra. Har ett jäkla driv framåt. Kreativ visionär. Feel good-typen å ena sidan, men väldigt skärpt å andra sidan. Blir tyvärr aldrig nöjd, tycker alltid att allt kan bli lite bättre. Lite för petnoga med detaljer också.
- Nina Jansdotter, författare och livsmentor

Medverkar i boken Kristian är en av dem som hjälper dig till nytt jobb i e-boken Nytt Jobb - Snabbare och enklare
Hit vänder du dig för att få ut mer av Kristian
Nytt Jobb-Metoder.se - sajten som du just nu är inne på..
Telefon: 0733-342 654

Kommentarer

 1. Martin
  Publicerat 18 juni, 2013

  4. Hon har lunchrast.

 2. Ylva
  Publicerat 20 januari, 2015

  5. Hon var motiverad men hade en dålig chef och har inte längre lust att göra ett bra jobb för en dålig ledning.

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst