Gräv där du står – Så upptäcker du arbetsmarknaden på ditt jobb!

Frida Lindblom
Av Frida Lindblom
Publicerat 8 maj, 2012

Har du fastnat i gamla hjulspår? Tvekar du inför att söka dig ut på arbetsmarknaden för att det faktiskt bara är tjänsten och inte själva arbetsplatsen som inte passar dig längre? Jag är en stark förespråkare för att man faktiskt ska börja titta efter nya karriärmöjligheter på den befintliga arbetsplatsen innan man ger sig ut i jobbsökardjungeln.

Vad ska jag tänka på?

Det finns ju lite saker som man bör tänka på inför ett karriärbyte på en befintlig arbetsplats, men det är inte så krångligt som många tycks tro. Till att börja med så kan det vara bra att ha ett hum om var du faktiskt är på väg innan du yppar dina avsikter för din chef. På så sätt kan ni ha en mycket mer konstruktiv diskussion där du framstår som en mycket mer målinriktad och initiativtagande person och det blir tydligare för er båda vad nästa steg ska bli.

 

Varför just din chef ska var med på banan är kanske en berättigad fråga, men tänk på att den personen fortfarande kommer att vara en kollega framöver så det kan vara lämpligt att de inkluderas i dina planer. Vi vill ju trots allt fortsätta bygga goda relationer internt.

 

Dags att sätta igång

Det finns mycket man kan göra för att bli mer attraktiv på den interna arbetsmarknaden. Nedan följer några förslag som spänner över såväl nätverkande som varumärkesbyggande. Poängen med nedanstående punkter är att du ska få dina kollegor att se dig som en framtida nyckelperson!

 

  1. Nätverka internt för att vara ”top of mind” hos de nyckelpersoner som du har identifierat internt. Det kan vara personer på avdelningen där du vill jobba, det kan vara de som ansvarar för rekryteringen eller så kan det rent av vara personer som du har förtroende för internt och som kan bidra med nyttig kunskap. Det är faktiskt inte dumt alls att skaffa en intern mentor som kan ge dig en skjuts på vägen med lite tips och råd.
  2. Läs på om ditt bolag. Handen på hjärtat, när var du senast helt uppdaterad på vad som faktiskt händer internt? Detta kan ge dig värdefulla insikter i vilka projekt som är på gång internt och som du skulle kunna bidra till. Det kan också vara till stor fördel i ditt allmänna varumärkesbyggande, man vet aldrig vem man hamnar tillsammans med i hissarna på jobbet och att ha ett bra hisstal med aktuella ämnen är alltid ett plus. Kom ihåg, karriärskapande handlar inte så mycket om turen att träffa rätt människor utan det handlar om att vara beredd när det väl händer.
  3. Erbjud dig att vara en ambassadör för bolaget. Det finns inte en arbetsgivare idag som inte anordnar kundevent eller rekryteringsevent eller liknande. Visa att du är en engagerad medarbetare som är villig att bidra med det där lilla extra och anmäl dig som frivillig till de där eventen. Det är en möjlighet för dig att dels få prata avslappnat med kollegor som du kanske inte träffar på en daglig basis men även en chans att bygga lite ”good will” internt.

Avslutningsvis vill jag säga att det ibland kan vara lika svårt att hitta en arbetsplats som man trivs på som det är att hitta en tjänst som man gillar, så varför inte helt enkelt gräva där man står? Våga bli en internkarriärist!!

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Frida Lindblom – HR-specialist och CV-kännare
Har de senaste fem åren jobbat med att på olika sätt ge människor nya jobb och utmaningar.

“Frida är en mycket inspirerande människa med fantastiska idéer och lösningar. Frida har även varit en stor hjälp när jag sökt jobb genom att ge mycket bra och användbara tips och råd som fungerat!”
Jenny Runing, Stockholm

Hit vänder du dig för att få ut mer av Frida

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst