Från hemmabakare till miljonär – arbeta med det du gillar allra mest!

Marit Deubler
Publicerat 5 mars, 2012

Vad är det bästa du vet? Och vad är du riktigt bra på?
Jag hörde en fantastisk historia om en kvinna som började med ingenting och idag är miljonär genom att sälja svenska sockerkakor i Australien. För att få ihop till ett startkapital plockade hon snäckor och sålde och började sedan att baka och har i dag ett stort företag. Hon trodde på sin idé och gjorde det hon kunde för att förverkliga den. Alla har vi något som vi är riktigt bra på och som gör oss glada, vilket är en fantastisk drivkraft.

Använd dina styrkor och intressen

Kanske är du riktigt briljant på att baka cupcakes, hugga ved, skriva, hålla ordning, dansa, fota, sy, virka, stötta andra, sjunga, tala olika språk, laga mat, ta hand om barn eller måla hus..listan är säkert lång. Tänk om du kunde använda det du tycker om och är riktigt bra på  som en affärsidé? Eller att just dina styrkor faktiskt är efterfrågade? Använd det du gör helst som drivkraft!

Du har något någon annan behöver

Om du inte vill starta egen vedfirma, eller erbjuda dig som samtalsstöd åt behövande som eget företag kanske det faktiskt finns företag som efterfrågar det just du är bra på. Om din passion är att baka och dekorera snygga cupcakes kanske just ditt lokala café skulle tycka det var en bra idé att stötta dig och sälja dem? Det finns också många studieförbund som är villiga att starta studiecirklar inom många roliga ämnen, se efter vad som finns just i din närhet och fundera på hur du skulle kunna göra en kurs i det du gillar. Eller varför inte ta steget fullt ut och starta ditt eget företag? Det du har någon annan behöver!

Kom igång!

Ta fram ett papper och en penna och börja lista dina bästa egenskaper redan idag och fundera kring vad du tycker allra bäst om att göra. Det kan vara vardagliga saker som du ofta fyller dina dagar med, eller fritidsintressen, låt inspirationen flöda. Vad av detta skulle du kunna göra mer av?

 

 

Checklista:

  • Gör en lista på dina intressen.
  • Gör en lista på dina bästa egenskaper.
  • Vad av detta skulle du vilja göra mer av?
  • Kolla om det finns ett studieförbund i din närhet som kan vilja använda dina erfarenheter, sök efter lokala företag, eller om du har en stark drivkraft, ta steget mot att faktiskt starta eget!

Relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Marit Deubler – Rekryteringskonsult på Capitel Rekrytering, och sedan 2007 professionell certifierad coach. Marit har haft föreläsningar och kurser inom coaching och personlig utveckling, och har också utgivit böcker i ämnet. Är även författare inom kriminalgenren och har en stor nyfikenhet på hur människor fungerar i olika situationer. Är också licensierad Zumbainstruktör, och brinner för att få människor att må bra. Jag har en bakgrund inom media, både TV och som skribent, och även som Turismansvarig i Arboga Kommun.

Hit vänder du dig för att få ut mer av Marit
Capitel Rekrytering - Rekryteringsföretaget där Marit är konsult.
Marit Deubler - eget företag där Marit arbetar med coaching, hälsa och skrivande.

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst