3 nyckelfrågor för att attrahera jobbförfrågningar via LinkedIn

Katy Caroan
Publicerat 27 januari, 2012

Du har uppdaterat din LinkedIn profil med tidigare erfarenheter och färdigheter, du har upparbetat en lång rad kontakter som du tidigare missat och du har synliga rekommendationer från tidigare chefer, kollegaer eller kunder. Men du får få eller inga förfrågningar från rekyterare eller potentiella arbetsgivare i din maillåda.

 

Om detta gäller dig kan det vara intressant att ta del av mina 3 nyckelfrågor och tips nedan som kan ge dig idéer om hur du kan visa upp ett beteende på LinkedIn som kan höja dina chanser avsevärt!

FRÅGA 1:

Hur lätt är det för andra på LinkedIn att förstå att du söker jobb och inom vilket område du söker jobb?

 

Gå till Profil/Redigera profil och använd fälten “Yrkesrubrik” samt “Sammanfattning” för att berätta vad du är intresserad i. Yrkesrubriken är särskilt viktig eftersom den syns varje gång du deltar i diskussioner, enkäter eller frågor på LinkedIn.

 

FRÅGA 2

Hur väl demonstrerar du för andra vad du brinner för och vad du är duktig på?

 

Vilka grupper väljer du att gå med i, och vilken roll väljer du att spela? Intar du en passiv roll och observerar vad som pågår, eller väljer du att aktivt gå in och bidra med din kunskap och dina idéer? Du har även möjlighet att visa vad du kan bidra med genom att delta i enkäter och besvara eller kommentera Frågor.

 

FRÅGA 3

Hur väl lyssnar du på vad som händer inom de bolag eller de organisationer du är särskilt intresserad av som jobbsökare?

 

Gå till Företag/Sök efter företag och genomför sökningar på de företag som är intressanta för dig. Du kan välja att följa företagen genom att klicka på “Följ företag” till höger på skärmbilden. Då kommer du med automatik få åtkomst på din LinkedIn startsida till de annonseringar som företagen gör, blant annat när det gäller rekrytering. När du letar upp företag kommer du också lätt kunna identifiera kontakter i ditt LinkedIn nätverk som kan ge dig möjligheter till dialog.

 

DAGENS UTMANING

 

LinkedIn fungerar allra bäst när du väljer att inte bara skapa en professionell profil, utan när du också beslutar dig för att agera, delta och bidra i aktiviteterna som finns på plattformen. Om du är beredd att ta utmaningen i att besvara mina 3 frågor ovan och följa tipsen har du goda möjligheter att attrahera fler förfrågningar via LinkedIn. Lycka till!

 

Relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Katy Caroan – HR-konsult och coach med mer än 18 års erfarenhet från förändringsledning av människor som söker nya professionella utmaningar.

Tagline: ”Katy är en driftig och nyskapande person som med mod och värme inspirerar dig till nya spännande insikter” (Omdömen från 11 kunder och kolleger, analyserat och sammanställt via analysen Du-ett varumärke augusti 2010)
Per Frykman & Karin Sandin

Medverkar i boken Katy är en av dem som hjälper dig till nytt jobb i e-boken Nytt Jobb - Snabbare och enklare
Hit vänder du dig för att få ut mer av Katy
Caroan Consulting - Konsultbolaget där Katy Caroan erbjuder utbildnings- och coachingtjänster i teknologins framkant

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst