Vågar du nätverka?

Frida Lindblom
Av Frida Lindblom
Publicerat 8 december, 2011

Efter ett av mina seminarium om nätverkande fick jag ett e-mail från en deltagare som skrev: ”Jag är rätt blyg och vet aldrig vad jag ska prata om med främmande människor på nätverksträffar, är det här med nätverkande helt kört för mig då?”. Min första impuls var naturligtvis att svara något i stil med  ”absolut inte” men jag förstod att det skulle inte räcka. Vad som behövdes var ju konkreta tips på hur man skulle göra! Ett av många guldkorn som jag hittade under mitt sökande tips till blyga nätverkare tänkte jag dela med mig av här i bloggen.

 

Det här med att prata med främlingar

Deltagarens e-mail gjorde mig nyfiken och jag undrade vad personen trodde att folk pratade om på nätverksträffar. Tyvärr finns det nog en uppfattning om att man måste ha något riktigt smart eller kul att komma med för att inleda en konversation med främmande människor. Det man ofta glömmer bort är att människor som kommer till nätverksträffar gör ju det av en enda anledning: Att träffa nya människor. Vad du säger för att inleda ert samtal blir då mindre viktigt, huvudsaken är att du tog första steget.

 

Någon som också har reflekterat över vad personer egentligen pratar om på nätverksträffar är Sacha Chua. Hon beskriver sig själv som en blyg nätverkare som har varit tvungen att bli bra på att nätverka genom sitt arbete. Utöver sitt jobb så driver hon en egen blogg där hon  har satt ihop en helt genial slideshare presentation med 7 enkla tips för blyga nätverkare.

 

  

Länge leve den blyga nätverkaren!

 

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Frida Lindblom – HR-specialist och CV-kännare
Har de senaste fem åren jobbat med att på olika sätt ge människor nya jobb och utmaningar.

“Frida är en mycket inspirerande människa med fantastiska idéer och lösningar. Frida har även varit en stor hjälp när jag sökt jobb genom att ge mycket bra och användbara tips och råd som fungerat!”
Jenny Runing, Stockholm

Hit vänder du dig för att få ut mer av Frida

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst

 

Få rätt jobb ― snabbare!

Varsågod, denna är din!
Vågar du nätverka?

FYLL I DIN E-POSTADRESS NEDAN så får du inte enbart denna gratisversion av eboken "Nytt Jobb". Du får också en snabbkurs på mejl i konsten att få jobb snabbare. Ur innehållet:

  • De förödande misstagen som 90 procent gör i jobbsökandet (men inte DU... länge till).
  • De 9 principerna för att få jobb snabbare
  • Hur du maxar dina chanser att bli utvald av rekryterarna, oavsett vilka meriter du har
Kristian

Starta direkt! Pdf:en får du direkt. Första avsnittet i mejlkursen kommer i morgon.

Vad beskriver bäst din situation?

Mejla mig pdf:en
gratis nu direkt
PS. Du är med i snabbkursen så länge som du själv önskar. Vill du hoppa av klickar du på en länk som finns i varje nytt kursavsnitt. Kursledare är Kristian Borglund (bilden), initiativtagare till NyttJobb-metoder.se och frilansande karriärredaktör på tidningen Metro
Vill du synas här?

Vi erbjuder plats för annonser i dessa annonsformat:

120 x 90 pixlar
120 x 60 pixlar
120 x 240 pixlar

Skicka ett mejl så får du mer information!

annons @ nyttjobb-metoder.se