Hur stort inflytande har du egentligen?

Sabina Dernelid
Av Sabina Dernelid
Publicerat 14 maj, 2012
Kategori: CV

Hur mycket hänger du i sociala medier? Hur många läser vad du skriver? Hur mycket inflytande har du? Och vad har det egentligen för betydelse?

Isabella Löwengrip alias Blondinbella startade nyligen en tidning (Egoboost). Hon rekryterade storbloggare som skribenter, tjejer med talang för att skriva, med egna mediakanaler och möjlighet att nå 60 000 läsare i veckan. Hon headhuntade människor som redan visat att de kunde och fick reklamplats på köpet.

 

I vissa delar av USA har man svårt att få komma på anställningsintervju om man inte har tillräckligt hög scoring på KLOUT*. Ditt inflytande i sociala medier blir allt mer viktigt. Inom en snar framtid är det mycket möjligt att det är mer intressant för en blivande arbetsgivare att se över ditt nätverk än att läsa din CV. Det är med andra ord hög tid att ta en titt på hur stort inflytande du har och vilka människor som finns i ditt nätverk. Vad representerar de och vad representerar du genom dem?

 

Under förutsättning att du underhåller ditt nätverk kan du ha stor nytta av dem i ditt arbetssökande. Ett stort nätverk eller ett nätverk bestående av personer inom rätt (för syftet) område kan i framtiden vara det som avgör om du eller någon annan får jobbet.

 

* KLOUT mäter inflytande i sociala medier (Här kan du läsa mer om KLOUT: och här kan du registrera dig om du vill veta hur stort socialt inflytande du har).

Relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Sabina Dernelid – Rekryterare med fokus på sociala medier. Coachar och ger rådgivning åt blivande egenföretagare. Brinner för att varje person ska hitta och använda sin talang.

Hit vänder du dig för att få ut mer av Sabina
http://www.adsteam.se - rekrytering och sociala medier
Telefon: 0739 - 39 82 20

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst

 

Få rätt jobb ― snabbare!

Varsågod, denna är din!
Hur stort inflytande har du egentligen?

FYLL I DIN E-POSTADRESS NEDAN så får du inte enbart denna gratisversion av eboken "Nytt Jobb". Du får också en snabbkurs på mejl i konsten att få jobb snabbare. Ur innehållet:

  • De förödande misstagen som 90 procent gör i jobbsökandet (men inte DU... länge till).
  • De 9 principerna för att få jobb snabbare
  • Hur du maxar dina chanser att bli utvald av rekryterarna, oavsett vilka meriter du har
Kristian

Starta direkt! Pdf:en får du direkt. Första avsnittet i mejlkursen kommer i morgon.

Vad beskriver bäst din situation?

Mejla mig pdf:en
gratis nu direkt
PS. Du är med i snabbkursen så länge som du själv önskar. Vill du hoppa av klickar du på en länk som finns i varje nytt kursavsnitt. Kursledare är Kristian Borglund (bilden), initiativtagare till NyttJobb-metoder.se och frilansande karriärredaktör på tidningen Metro
Vill du synas här?

Vi erbjuder plats för annonser i dessa annonsformat:

120 x 90 pixlar
120 x 60 pixlar
120 x 240 pixlar

Skicka ett mejl så får du mer information!

annons @ nyttjobb-metoder.se