Har du ditt CV med dig?

Ylva Ekdahl
Publicerat 28 maj, 2012

CV:t är uppdaterat, du har tryckt upp enkla visitkort, du har till och med ett säljbrev/flyer med snabbuppgifter om dig.  Inget av det ger dock resultat om du inte använder dig av det!

Ha din presentation med dig

 

Bredvid datorn i din väska ska det ligga en mapp med ditt material i form av CV, kort, flyer eller vad du nu har (det kan vara exempel på saker du gjort eller annat).

 

 

Jag har själv fått ett jobb på grund av att jag i rätt ögonblick, när jag träffade rätt person – hade mitt CV i väskan. När jag fick frågan: ”Vad kan du då?” behövde jag inte stamma fram något. Istället tog jag fram mitt CV och kunde presentera mig utifrån det.

 

Kom ihåg att alltid följa upp med att ta kontaktuppgifter på den du lämnar det till. Det är bra att veta vem man pratade med (om man nu inte känner personen sedan förut) och det är viktigt att kunna ta initiativet och återkomma. Lämnar du uppgifter om dig själv är det helt ok att be att få kontaktuppgifter (t ex visitkort) av den du pratar med. Erbjud dig att vara den som återkommer: ”Kan jag ringa upp dig när du hunnit titta på det?”

 

Gör mig stolt!

 

Marie, en av mina klienter berättade att hon tänkt ”Nu skulle Ylva vara nöjd med mig!”. Hon hade haft sitt CV i väskan vid precis rätt tillfälle.

 

Så sätt igång! Packa ihop en mapp med ditt presentationsmaterial och bestäm dig för att den alltid ska med.
Blir det för stort för väskan – gör en enkel variant i A5-format. Är du kille och inte bär omkring med en väska – gör en ännu mindre variant: en enkel flyer i A6-format med några rader om vad du kan och dina kontaktuppgifter. En sådan lapp ryms i bröstfickan.

 

En snickare skulle inte gå till jobbet utan verktyg. Se till att inte heller du går iväg utan dina verktyg!

 

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Om artikelförfattaren

Ylva Ekdahl – Jobb- och karriärcoach. Har tidigare arbetat som personalhandläggare och rekryterare, samt som projektledare inom arbetslöshetsprojekt.

"Ylva hjälpte mig att inse att jag gör mer än vad jag tror. Jag har en tendens att inte se mina framgångar. Att få bolla med någon som såg mig med mer objektiva ögon, som gav mig feed-back och uppmuntrade mig var väldigt bra!"
Eva-Lena

Hit vänder du dig för att få ut mer av Ylva
yeh yeh coach & konsult - Ylva Ekdahl - din karriärcoach
Telefon: 08-410 400 69

Lämna gärna en kommentar

Dela med dig av tankar, känslor, erfarenheter, tips eller ytterligare information relaterat till vad du just har läst

 

Få rätt jobb ― snabbare!

Varsågod, denna är din!
Har du ditt CV med dig?

FYLL I DIN E-POSTADRESS NEDAN så får du inte enbart denna gratisversion av eboken "Nytt Jobb". Du får också en snabbkurs på mejl i konsten att få jobb snabbare. Ur innehållet:

  • De förödande misstagen som 90 procent gör i jobbsökandet (men inte DU... länge till).
  • De 9 principerna för att få jobb snabbare
  • Hur du maxar dina chanser att bli utvald av rekryterarna, oavsett vilka meriter du har
Kristian

Starta direkt! Pdf:en får du direkt. Första avsnittet i mejlkursen kommer i morgon.

Vad beskriver bäst din situation?

Mejla mig pdf:en
gratis nu direkt
PS. Du är med i snabbkursen så länge som du själv önskar. Vill du hoppa av klickar du på en länk som finns i varje nytt kursavsnitt. Kursledare är Kristian Borglund (bilden), initiativtagare till NyttJobb-metoder.se och frilansande karriärredaktör på tidningen Metro
Vill du synas här?

Vi erbjuder plats för annonser i dessa annonsformat:

120 x 90 pixlar
120 x 60 pixlar
120 x 240 pixlar

Skicka ett mejl så får du mer information!

annons @ nyttjobb-metoder.se